.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
با وجود میلیارد‌ها ریال خسارت به بخش کشاورزی؛
بیمه‌ها فقط ۱۰ درصد خسارت کشاورزان را جبران می‌کنند !
شمال نیوز : هنوز بسیاری از غرامت میلیاردی سال زراعی گذشته کشاورزان پرداخت نشده است. بنابراین کارشناسان معتقدند که بیمه‌های کشاورزی آنچنان هم کارآمد نیستند و باید چاره‌ای برای آن‌ها اندیشید.....
بیمه‌ها فقط ۱۰ درصد خسارت کشاورزان را جبران می‌کنند !

شمال نیوز:  پرداخت ۲ هزار میلیارد تومانی بیمه‌ها پاسخگوی خسارت ۲۰ هزار میلیارد تومانی به بخش کشاورزی نیست .

به گزارش شمال نیوز ، هر ساله میلیارد‌ها ریال خسارت به بخش کشاورزی وارد می‌شود. خسارتی که یکبار با سرمای زودرس و بارندگی و باری دیگر با گرمای بی‌موقع و کم آبی به مزارع و باغات وارد می‌شود. در کنار این تغییرات آب و هوایی معمولاً انواعی از آفات هم به محصولات در حال رشد حمله ور می‌شوند و بخشی از آن‌ها را از بین می‌برند. بنابراین گفته می‌شود که هرساله چیزی نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان به بخش زراعی و باغی خسارت وارد می‌شود و در صورتی که کشاورزان بیمه باشند و غرامت آن هم به موقع به آن‌ها پرداخت شود، تنها ۲ هزار میلیارد تومان آن جبران می‌شود.

لازم به ذکر است که هنوز بسیاری از غرامت میلیاردی سال زراعی گذشته کشاورزان  پرداخت نشده است. بنابراین کارشناسان معتقدند که بیمه‌های کشاورزی آنچنان هم کارآمد نیستند و باید چاره‌ای برای آن‌ها اندیشید.

با هر برف و بارانی؛ با هر سرما و گرمایی تن نحیف جوانه‌های تازه از خاک بیرون آمده ترک بر می‌دارد. جوانه‌هایی که رویای قدکشیدن و بارور شدن را داشتند و قرار بود آرزوی پربارشدن سالی زراعی را برای کشاورزانشان محقق کنند. اما تنها تعداد محدودی می‌توانند از این شرایط آب و هوایی جان سالم به در ببرند.

البته آن‌هایی هم که از سوز سرما و گرمای بی‌موقع جان سالم به در می‌برند در فصول گرم‌تر باید با معضل کم آبی و هجوم آفات مواجه شوند. همین می‌‎شود که هر ساله باغات و مزارع بسیاری متحمل خسارت‌های بعضاً سنگینی می‌شوند. از همین‌رو بیمه بودن کشاورزان از اهمیت بالایی برخوردار می‌شود. بیمه‌ای که اگر به موقع غرامت کشاورزان را پرداخت کند و سطح پوشش دهی آن بالا باشد، می‌تواند حرکت چرخ صنعت کشاورزی را تسهیل کند. اما در مقابل بدعهدی بیمه در پرداخت به موقع، پرداخت‌های ناچیز و عدم پوشش دهی تمام بخش‌های کشاورزی خسارت دیده، کشاورزان را روز به‌روز از دریافت این امتیاز دلسردتر می‌کند. تا جایی که خیلی از کشاورزان رغبتی به بیمه کردن مزارعشان ندارند.

تأخیر در پرداخت غرامت‌ها

لازم به ذکر است که سالانه چیزی حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد می‌شود،

عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی کشور در این باره تأکید می‌کند: «دولت در ماده ۱۲ قانون بیمه محصولات کشاورزی تنها در حدود یک هزار میلیارد تومان برای بیمه محصولات زراعی و باغی پیش‌بینی کرده است.»

علی ابراهیمی‌پاک می‌افزاید: «به طور تقریبی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان نیز از حق بیمه تأمین شده و در مجموع باید با ۲ هزار میلیارد تومان خسارات وارده بر این بخش مدیریت شود.» بنابر این همین می‌شود که غرامت‌ها به موقع پرداخت نمی‌شوند و کشاورزان هم برای تأمین خسارتشان تمایلی به بیمه ندارند. 

این نیز در حالی است که خسارت‌های دیگری در اثر خشکسالی، هجوم آفات، گرمازدگی و ... هم به کشاورزان وارد می‌شود.

در این راستا علی اکبری، عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رقم هزار میلیارد تومانی در نظر گرفته شده برای صندوق بیمه محصولات کشاورزی بسیار ناچیز است، می‌گوید: «متأسفانه ۸۰ درصد انواع اتفاقاتی که در دنیا به‌عنوان حوادث غیرمترقبه تلقی می‌شود در کشور ما رخ می‌دهد و بر همین اساس نیز باید این بودجه افزایش یابد.»


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.054 seconds.